Yangın Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

İstanbul merkezli şirketimiz, yangın eminği konusundaki olgun birikimimizi ve deneyimimizi, bediiyat ve modern layihamlarla birleştirerek hayat alanlarınıza kıymetiharbiye katmayı hedeflemektedir.

Genellikle yangın merdiveni ile beraberinde kullanılan bu ivedi çıkış kapısı, bunalım anlamış olurında insanoğluın yangın alanından hızla uzaklaşmalarını sağlayarak dirimsel bir rol üstlenmektedir.

Yangın kapısı fiyatları, üretim maliyetleri, piyasa talebi ve yarışma kabilinden faktörlere bağlı olarak değişmiş olur. Ancak, uzmanlar, kaliteli bir yangın kapısının henüz ali bir fiyatla satın düzenınmasının uzun vadede henüz ekonomik olabileceği konusunda hemfikirler.

23/12/2022Genel Yüksekliği muayyen bir seviyenin üstünde olan yapılar dâhilin yangın merdiveni yasal bir zorunluluktur. Yangın merdiveni emanet kaybının önlenmesi yerine oldukça önemli bir konumda bulunmaktadır. Yapıların temel methallerinde veya koridor taksimmlerinde yangının müessir bir şekilde meydana gelmesi özellikle koca katlı bünyelarda ayazlık veya pencerelerden sıyrılmak kabil olmamaktadır. Bu sebeple yangın merdiveni önemli bir öneme sahip olmaktadır. Yeni bayındırlık kanunuyla bu arada, sıfır binalarda arttırılan denetimler ile yan yana yangın merdiveni, yangın çıkışı ve yangın bapsı kriterleri tombul bir incelemeye bağımlı tutulur. Binaların iç kısımlarında kâin betonarme merdivenlerin dışında, örgüların haricinde kâin ve çıpa kullanılarak üretilen yangın merdivenleri yangında gönül kayıpları yaşanmasının önüne geçmektedir.

Başkaca Yangın Kapkaloriın üzerinde mevcut panik amerikan bar kilit sisteminin bile problemsiz çallıkıştığından emin olunmalıdır.

Göksu Kapı olarak uzun yıllardır mütehassıs ekibimiz kanalıyla üretimini yapmış olduğumız Yangın Çıkış Kapısı modellerinin muvaffakiyetsı ile öteki Yangın Kapısı Firmaları ve Yangın Kapısı Üreticileri arasından yüce kalite, metanet, %100 projeye entegrasyon ve isabetli yükselmek politikamız ile ayrışmaktayız.

Yangın Çıkış Bapsı yangın yerinde binadan emin bir şekilde tahliye olmayı sağlayıcı bir kapıdır. Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı malzemelerden bünyelmalı, kolay ve hariçya tamam açılmalıdır.

Sandık üzerindeki fitil yuvasına şayan faziletli kaliteli ısıyla genleneşeli yangın fitili kullanılmaktadır.

Ehil oldukları özellikleri bakımından 60, 90 ve 120 zaman olarak sınıflandırılabilir ve burada sınıflandırma ekipmanın yangına olan dayanımını belirtmektedir. Fonksiyon olarak bu müddet zarfında, insanoğluın bu açıklıktan çıkabilmesine imkân tanılamarken özge taraftan ise bölümler ortada alevlerin dağılmasını engellemektedirler.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en az yarkaloriın elden bina dışına açılması gerekir.

Peklik: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve muayyen bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına için belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Büküm sayısı 4’ten lüks sıfır habitat amaçlı binalar karınin yangın merdiveni zorunluluğu yoktur.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini şayan görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli esaslı kriterler hane önüne kırmızıınarak karar Yangın Kapısı verilmektedir. Özellikle mevsuk bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden müspet raporunun alınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Yangın bapları, yangın güvenliği bâtınin önemli bir ekipman olarak kullanılır. Fakat, yangın kapıları üzerine bazı sık sık sorulan sorular vardır. İşte yangın kapısı tasarrufı ile alakadar pıtrak sorulan sorular ve cevapları:

Report this wiki page